Acta de l’Assemblea General Ordinària – 11 de maig de 2013

Acta Assemblea General Ordinària de l’Associació

Castellví Solidari – Junts Podem

 

Dia de l’Assemblea: 11 de maig de 2013

Hora: 10,30 h. en primera convocatòria

11 h. en segona convocatòria

Lloc: C/Serra d’Or, núm.2 a  Castellví de Rosanes

 

Convocats en Assemblea General Ordinària, amb l’assistència de 13 socis/es dels 110 de total, s’inicia l’Assemblea en segona convocatòria.

 

Ordre del dia:

  1. Aprovació, si s’escau, de l’acta de l’Assemblea anterior.
  2. Lectura i aprovació, si s’escau, dels comptes anuals corresponents a l’exercici de 2012 i acord sobre l’aplicació del resultat.
  3. Presentació de la memòria d’activitats de l’any 2012.
  4. Informació dels projectes:

4.1.  Tancament de l’Hogar Sagrado Corazón a Oruro

4.2.  Situació del traspàs de KURMI (unitat escolar per infants amb Paràlisi Cerebral) a l’Estat.

4.3.  Altres  …

  1. Presentació i  aprovació, si s’escau, del pressupost de 2013.
  2. Renovació dels càrrecs de la Junta Directiva. Considerem necessària una renovació de càrrecs, confiem en que socis professionals en l’àmbit de l’atenció precoç, que han prestat voluntariat a Oruro i coneixen els projectes presentin la seva candidatura.
  3. Precs i preguntes.

 

 

Acords:

1.  S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de l’Assemblea anterior.

 

  1. 2.    Comptes 2012

El tresorer, Pol Santandreu, presenta els comptes 2012 i els comenta juntament amb Conxa Bugié.

Es fa una anàlisi detallada dels comptes i de la seva evolució en els darrers anys,  i es constata que no hi ha diferencies significatives amb l’any 2011, en especial pel que fa als ingressos per quotes de socis, malgrat algunes baixes. Varien més en els anys els ingressos “finalistes”. Tenen la característica de  ser donatius rebuts per a un objectiu específic i de no ser ingressos regulars, com les aportacions d’una col·laboradora de 18.000 euros pel projecte d’assessoria jurídica a Potosí o els 3.537 recaptats pels amics de la Maria José Fernández pel projecte d’aprofitament de la vicunya i les aportacions rebudes de la Plataforma d’Entitats Solidàries d’Olesa diversos anys  i d’una col·laboradora (8.972 euros l’any 2012) destinades específicament a la construcció del centre.

Aquestes aportacions “finalistes”, que són alhora puntuals, es destinen a l’objectiu pel que han estat aportades i mai a finançament dels projectes d’atenció directa als infants amb discapacitat (salaris de personal fonamentalment).

Els projectes d’atenció directa als infants amb discapacitat són finançats per ingressos regulars: aportacions dels socis, empreses (DAPSI) , Fundació DAMM  i  Ajuntament de Castellví de Rosanes que col·laboren regularment. Les  aportacions de DAMM i Ajuntament, si bé venen especificades en el seu objectiu quan es sol·liciten i es reben,  el destí es determina per Castellví Solidari Junts Podem.

Continuem aquest any destacant la Fundació Damm, que aporta aproximadament el 30% del pressupost adreçat a finançament de l’atenció a infants amb discapacitat. La seva aportació és molt positiva, però cal tenir en compte la dependència del projecte Kurmi d’aquesta aportació.

Cal destacar l’acord d’incloure a ingressos 2012 una donació de 8.972 euros ordenada el 29 de desembre de 2012, però que per temes de bancs ens va arribar el 2 de gener de 2013.

El fet de rebre donacions els darrers dies de desembre  fa que es tanqui l’any amb superàvit, però el 31 de gener s’havien ja fet arribar les aportacions a Bolívia.

S’aproven els comptes 2012 per unanimitat dels presents i s’acorda aplicar el resultat a l’exercici següent.

  1. 3.    Presentació memòria 2012

La Conxa presenta la memòria d’activitats 2012.

S’aprova pels presents i s’acorda revisar l’índex i l’idioma, (s’ha utilitzat català i castellà sense un criteri clar) després Joel Albarrán la penjarà a la pàgina web. Penjarem també la memòria 2011 que no estava penjada.

Es presenta també un resum en Power Point i es comenta que es més fàcil d’accedir-hi i consultar que la memòria clàssica, que cal fer per presentar al Registre d’Entitats Jurídiques per continuar gaudint de consideració d’ “Utilitat Pública”

Es comenta que està molt bé d’afegir al final de la memòria el nom de les persones voluntàries que han anat a Bolívia.

 

  1. 4.    Informació de la situació present dels projectes

Es dóna aquesta informació  al  presentar la memòria d’activitats 2012

Hogar Sagrado Corazón. Es comenta el proper tancament de l’Hogar Sagrado Corazón a Oruro a causa de la manca de vocacions. Els interns es traslladaran a la nova casa que l’orde va construir ara fa un any a Cochabamba, amb la intenció de duplicar la oferta de l’“Hogar” per a persones amb discapacitat, objectiu al que han renunciat. Aquest fet ens va ser comunicat el mes de gener per l’orde i es va informar només a les persones que el coneixien i que tenien una relació personal amb l’Hogar, amb les “hermanas” i els interns. Amb l’Hogar SC  hi teníem una llarga relació d’afecte i de reciprocitat. Es va col·laborar en la posta en marxa de serveis específics per els interns, que van ser finançats per AMICA i gestionats per Khuskan Jaku.  Actualment facilitaven allotjament i suport logístic al voluntariat i les voluntàries ajudaven en el dia a dia i donaven suport tècnic per millorar l’atenció a nens, nenes i joves. Es realitzava també anualment  la revisió mèdica i neurològica dels interns. Si bé hi tenim una relació molt propera i es donava atenció a alguns infants de l’Hogar en els projectes que financem a traves de Khuskan Jaku, no existia actualment cap relació econòmica entre  CSJP i l’Hogar Sagrado Corazón. Es perdran els infants amb pluridiscapacitat que eren atesos a l’escola bressol i que de fet ja no tenien edat d’EB en la seva majoria.

 

Dels projectes que financem a Oruro:

Kurmi. A l’estada l’estiu passat a Oruro hi havia clares expectatives de que aquest servei passés  a ser finançat, sinó totalment, sí en un gran percentatge per l’Estat, a traves de Fé i Alegría, que gestiona l’escola on esta inserida la Unitat Kurmi, però la negociació no ha arribat fins ara a bon terme. Els primers mesos de l’any la unitat no va funcionar a l’escola ja es volia esperar a tenir ja la negociació finalitzada i en aquest període nens i nenes van rebre atenció al centre de recursos. No està tancada de forma absoluta la negociació, però se’ns informa que l’Estat demana un mínim de 18 infants matriculats i el fet del tancament de l’hogar ha fet que el nombre actual sigui de 12. La nostra contrapart considera aquest fet transitori. Plantegem també la possibilitat de fer suport ambulatori a infants integrats a altres escoles que no disposen dels recursos adients. De moment es reprendran les classes i atenció als infants a l’escola. L’evolució fins juliol ens informarà sobre la situació, places, necessitat de continuació d’aquest servei i actitud de les institucions públiques al respecte. S’ha mantingut de moment l’equip, ja consolidat. La Sonsoles Perpiñan, des d’Àvila, continua fent suport i valorant la situació actual.

Escola Bressol per infants amb discapacitat. Fins l’any passat els nens i nenes que hi assistien eren de l’Hogar, però hi havia una clara demanda d’atenció per altres infants que ara hi podran assistir. Es trasllada l’espai físic , que abans era en l’edifici de l’Hogar, a la nova construcció de Centre de Recursos.

Centre de Recursos. Actualment es dóna atenció a 19 infants. S’ha incorporat a l’equip Ruben LLanos com a psicòleg.

La construcció del centre de recursos

Es comenta l’estat de les obres, que és avançat, amb tots els fonaments ja construïts i creiem ja utilitzant-se les aules de la fase B.

 

Dels projectes a Potosí.

Pregunten pel Internat d’Opoco: Conxa Bugié explica que és un projecte de finançament d’un menjador escolar a un internat a Opoco, de comunitats indígenes  que s’ha continuat finançant, al departament de  Potosí.

Sobre el projecte de desenvolupament es continua ampliant el d’aprofitament de la vicunya a les comunitats de la regió Altoandina pels bons resultats, que creen demanda a les comunitats veïnes.

 

5. Presentació del pressupost 2013

Es presenta el pressupost per a aquest any 2013  de 47.500 euros aproximadament.

El pressupost presentat es continuista, al no tenir certesa del traspàs de Kurmi a l’Estat. Fa referència al finançament dels projectes, no es comptabilitzen aportacions finalistes puntuals no previstes, però que es possible puguin arribar.

Es Considera probable la  continuïtat del finançament rebut per la fundació DAMM i també el de les cooperatives solidàries DAPSI. Es contactarà amb la Plataforma d’Entitats Solidaries d’Olesa per assabentar-nos de possible finançament per la construcció.

 

 

6. Renovació dels càrrecs

S’aprova la nova junta:

Presidenta: Anna Castells Castany

Vicepresidenta: Conxa Bugié Albaladejo

Tresorer: Pol Santandreu Gràcia

Secretària: Adoración Moreno Tarifa

Vocal 1: Enric Malet Canes

Vocal 2: Eufemia López

Vocal 3: Verónica Farré

Vocal 4: Mª Rosa Fornos

Vocal 5: Cristina Muñoz

Deixen el càrrec la MªPaz Torres Alises i la Fina Nadal Gené, agraint-los el suport que sempre han donat a l’Associació, tant dins com fora de la Junta.

 

7.Torn obert de paraules

  • Es va comentar que a l’estructura de funcionament de CSJP hi ha, al voltant de la junta, un “segon cercle”, de persones que donen suport als projectes, a la preparació dels voluntaris, a cercar finançament, revisar documents …que es força important per l’Associació.
  • Es revisa el fulletó d’informació sobre l’associació i es veu que cal actualitzar el full per fer-se soci.
  • S’aprova proposar ser soci formal a les persones que ja fa anys que col·laboren econòmicament de forma regular però no han sol·licitat ser socis. Es donarà un escrit i se’ls enviarà.
  • Plataforma Thinkfund. Es considera la possibilitat d’adherir-nos a aquesta plataforma,  creada per a obtenir fons privats per a entitats solidàries. José Zuñiga s’informarà al respecte

 

  • Actuació de l’Eduard Estivill. Se li va oferir actuar en el sopar solidari, però no disposava de les dates i va proposar una actuació  un altre dia. Pensem que podia ser per la tardor. Caldria concretar dia i lloc. Com a possibles llocs es va considerar Luz de Gas (té l’inconvenient que hauria de ser en dijous), Escoles pies (podríem captar pare i mares de l’escola, a la que va assitir la Magda) o al Centre Sant Pere Apòstol, al carrer Sant Pere més alt (te l’avantatge d’estar al centre, i potser podria ser un divendres, s’encarreguen la Marisa i la Conxa).
  • La Verònica s’ofereix de fer un sopar a Sitges amb els seus amics, semblant al que fem aquest 8 de juny, al Casino, amb el compromís que algú vagi a informar dels projectes, la Conxa s’ofereix.

 

S’aixeca la sessió a les 14 h, felicitant a la nova junta i desitjant que puguin fer una bona feina.

 

Vist i plau

La secretària                La presidenta                     La secretària sortint          La presidenta sortint

Adoración Moreno    Anna Castells  Castany     Adoración Moreno             Conxa Bugié Albaladejo