Professionals d’atenció precoç del departament de salut d’Oruro es desplacen al CRAP

Com ja us vàrem informar i seguint els acords  establerts a la darrera assemblea, el nostre finançament a Khuskan Jaku (KJ) es va suspendre el 30 de juny.

Hem mantingut coordinació amb professionals de KJ i també amb la Dra. Mayda Romero, responsable de la unitat de Rehabilitació de l’hospital públic de segon nivell  Walter Khon. La Dra Mayda  ens va comunicar  la necessitat d’utilitzar tots els espais de Walter Koon per atenció als pacients de  covid i la urgència que se’ls presentava de trobar altes locals per tal de poder continuar la seva activitat, sol·licitant poder-la realitzar al CRAP…

Tenim una molt bona notícia!!

Aquest  fet i  la finalització del nostre finançament a KJ   han estat factors determinants perquè s’hagi arribat a un acord entre la direcció de Walter Khon i Khuskan Jaku.

Crapp

Des de fa tres setmanes els professionals de la unitat de rehabilitació de l’hospital públic Walter Khon estan ocupant espais del CRAP. Aquests espais han estat cedits per l’associació Khuskan Jaku a Walter Khon a través de la figura legal de “comodato”, inicialment per un període de quatre mesos. Inicialment per fer tele-treball, però ja estan iniciant-se  algunes visites presencials. Les despeses generals del CRAP seran cobertes en aquest període probablement pel departament de Salut.

hospital walter khon

De moment no hi ha contractació dels professionals del CRAP, però s’inicia la col·laboració entre les dues entitats i els seus professionals han derivat al Rubén, com a psicòleg, algun nen  autista al que ells no podien atendre. Confiem que aquesta col·laboració continuï i s’ampliï en benefici de la població.

Des de la nostra associació continuarem donant suport a aquesta col·laboració per tal que fructifiqui i s’acomplexin els objectius:

  • Que els professionals del CRAP puguin continuar aportant els seus coneixements i experiència a l’atenció de nenes i nenes.
  • Que el centre amb el seu material i infraestructura es pugui integrar a la xarxa pública.